1 Followers
17 Following
mithleimar

mithleimar

Koyal Gruppe Aksjemarkedet advarselen - Japans aksjemarkedet stiger, så gjør aksjonær Perks

Kilde Link

 

As Japan’s Stock Market Rises, So Do Shareholder Perks

 

I år har vært en god en, ikke bare for Japans aksjemarkedet og bedriftens inntekter, men også for aksjonær perks. De er freebies – alt fra bokser juice og sekker med ris rabatterte flyreiser og gratis kinobilletter, at noen bedrifter tilbyr sine aksjonærer.

 

For de siste 10 månedene til 31 juli-en periode som i hovedsak tilsvarer perioden markeder eufori utløst av Pro vekst politikken til statsminister Shinzo Abe, antall japanske selskaper som tilbyr aksjonær perks har økt med en netto 35, til 1095, omtrent en tredjedel av alle børsnoterte selskaper, ifølge investorrelasjoner rådgivning fast Daiwa Investor Relations co Som virker ut til en netto økning i 3,5 selskaper per måned.

 

Det er omtrent dobbelt så sats logget i den forrige årlige perioden Daiwa IR målt, som gikk til 13 måneder til 30 september 2012. Under oppstarten var økningen bare 22 selskaper, eller om lag 1,7 per måned. 11 Måneders perioden endte August 2011 så en økning på rundt 1,8 selskaper per måned, Daiwa IR funnet.

 

Det kan være mange grunner for økt corporate interesse i å tilby fordeler. Selskaper har mer penger å bruke på slike ytelser når tidene er gode, som de er nå. Tidligere denne måneden, anslått den japanske regjeringen landets økonomi vokste en annualisert 2,6% i April-juni kvartal, en av de beste prisene i den industrialiserte verden.

 

Aksjonær freebies er populære i Japan, med Daiwa IR publisering en bok med lister alle tilbud hvert år. Selskaper som ønsker mer retail investorer, som kan ofte bli oppmuntret til å holde sine aksjer langsiktig-pleier å gi dem.

 

Matbitmatprodusent Kagome, kjent for sine grønnsaker og ketchup, introdusert en aksjonær-fordeler-programmet i September 2001 for å øke aksjonærene detaljhandel til 100.000 fra 6,088 i mars 2001. Antall personlige aksjonærer hadde steget i slutten av mars 2002, seks ganger til 43,824. Fra 31 mars 2013, Kagome skrøt 172,541 personlige aksjonærer, som får ¥ 2000 verdt av produkter per år hvis de eier mer enn 100 aksjer (verdt ¥ 168,900 på Kagome's 16 august aksjekursen), og ¥ 6000 produkter hvis de eier mer enn 1.000 aksjer.

 

Ifølge en aksjonær undersøkelse utført av Kagome i September 2012, sa 53% av respondentene de hadde holdt aksjene lengre enn fem år og 70% sa de ikke har tenkt å selge dem. Aksjonærene sa perks var en av de beste grunnene for å holde aksjene.

 

"Jeg eier Kagome fordi det sender meg perks to ganger i året og sitt utbytte er bra," fortalte Koji Tomoshige, en 56-år gammel forretningsmann og aksjonær-fordeler blogger i Hiroshima, JRT. "Som selskapet har en stor detaljhandelen investor base, det synes å bry seg om individuelle investorer. Mens Mr. Tomoshige sa hans gjennomsnitt holder perioden er fire til seks år, han har en tendens til å holde selskaper som tilbyr aksjonær fordeler lenger.

 

Noen firmaer kan også beslutte å tilby fordeler for å hindre retail investorer i å selge sine aksjer for å tjene penger da aksjekurser stiger, sa Satoyoshi Matsunaga, direktør for Daiwa IR. Japans benchmark Nikkei aksjer gjennomsnittlig steg 54% i de siste 10 månedene.

 

"Selskapene ønsker å tiltrekke seg en diversifisert investor base, siden institusjonelle investorer kan selge sine aksjer på en gang," sa Mr. Matsunaga. "De ønsker å appellere til detaljhandel investorer som kan holde sine aksjer på lang sikt."

 

Rika Suzuki, en 47 - år gamle huset kone og aksjonær-fordeler blogger i central Japan, begynte hennes søken etter perks 11 år siden. Hun handlet en million yen i sin sparekonto som satt med "nesten ingen interesse" for aksjer som fordeler tilbød "mer enn banken gjorde."

 

"Selv om et selskap tilbyr ikke utbytte, og sin inntjening er lav, attraktive aksjonær perks er nok til å overbevise meg om å kjøpe aksjer," fortalte fru Suzuki JRT.

 

Fru Suzuki eier omtrent 200 selskaper for å få en rekke fordeler som la henne nyte måltider, og ser nesten 100 gratis film screenings et år. Hun kan også reise og spille golf for nesten gratis. Hun anslår hennes totale besparelser per år kan være så høyt som ¥ 1 million, som gjør henne til å kjøpe flere aksjer. Hennes favoritt perk: en Licca dukke (Japans Barbie) i en brudekjole, spesielt opprettet for personer som tilhører 1.000 aksjer leketøy maker Tomy Co.